Vakantiegevoel in eigen stad

Deedylicious 9 augustus 2015

Ben jij op vakantie ook zo gek op ontbijtjes? Van die buffettafels vól met heerlijkheden om de dag eens goed mee te starten? Wij van LeidsLekkers zijn daar echt fan van en vinden dit de perfecte start van een vakantiedag. Maar wat nou als je niet op vakantie gaat of al bent geweest? Niet getreurd, ook in de omgeving van Leiden kun je genieten van zo’n heerlijk verwen-ontbijt en wel iedere zondag bij Brasserie Meelfabriek Zijlstroom in Leiderdorp.

Goede start

Wanneer je ontbijt bij Brasserie Meelfabriek Zijlstroom begint je dag goed. Voor maar € 12,50 kun je iedere zondag vanaf 09:00 uur beginnen met een heerlijk kopje koffie of thee, die je onbeperkt mag bestellen. Maar hiernaast hebben ze ook verschillende vruchtensappen van Olmenhorst. 

Met het ambachtelijke brood van Van Maanen, de boerenboter van Kwakernaak en de heerlijke kazen uit het groene hart, heb jij het perfecte broodje op een van de bonte bordjes. Het perfect gebakken roerei of heerlijk vleeswaren doet het trouwens ook goed op dat brood. 

Traktatie

Mocht je nog trek hebben na die boterham, kun je jezelf te buiten gaan aan een Belgische wafel die je zelf of met je kinderen kunt bakken. Heb je daar wat assistentie bij nodig? Dan helpen ze je hier bij De Zijlstroom graag. Deze wafels zijn heerlijk met een wolkje poedersuiker en een flinke lepel jam van oma Toet; een échte traktatie! De huisgemaakt chocoladepasta past hier ook goed bij. Maar mocht je het iets gezonder aan willen doen, kun je ook kiezen voor de boerenyoghurt van Kwakernaak met huisgemaakte granola. Die extra lekker smaakt met wat honing van imker Dirk Jan Binnendijk.

Vakantiegevoel

Aangezien het een heerlijk zomerdag was, hebben wij in de prachtige tuin genoten van het ontbijt. De tuin stond vol in bloei en je waant je echt even op vakantie. Aan de ene kant zie je de bootjes aan je voorbij trekken over De Zijl en aan de andere kant een prachtige tuin mét moestuin. De moestuin verraad overigens dat ze hier met eerlijke producten werken. Bij het spieken op de menukaart blijkt dit inderdaad in het menu voor de lunch en diner. Daar komen we graag nog eens voor terug.

Reserveer nu jouw plekje

Wil jij de dag ook beginnen met dit geweldige ontbijt? Reserveer dan nu jouw plekje voor aanstaande zondag en begin je dag goed!

Reserveren is wel een aanrader, aangezien het nogal een succes is. 

Brasserie Meelfabriek Zijlstroom 

Zijldijk 28
2352 AB Leiderdorp
T 071 - 5425580

Top