Leidse Restaurantweek 2011

BABOOKA bookstore 8 november 2011

De Leidse Restaurantweek 2011 werd feestelijk geopend op zondag 6 november met een benefietdiner voor 3FM Serious Request. Negen Leidse restaurants zette zich belangeloos in om voor 180 gasten een walking dinner te serveren in restaurant Woods. De opbrengst van de avond, ruim 20.000 euro, wordt gedoneerd aan Ik steun Serious Request Leiden.

Elk jaar verbindt de Leidse Restaurantweek zich aan en goed doel en wordt er geld opgehaald met een openings benefietdiner. De opbrengst van de avond wordt gedoneerd aan het Glazen Huis in de week voor kerst. Nadat de gasten ontvangen waren met een cocktail van Hennessy Cognac, werd het benefietdiner geopend door wethouder Frank de Wit. Tijdens het walking dinner werden er negen verschillende amuses aangeboden door Woods, Meelfabriek de Zijlstroom, in den Doofpot, De la Soul, de Beukenhof, Koetjes & Kalfjes, Brasserie Streeder, Kitch& en Buddhas. Hoogtepunt van de avond was een veiling onder leiding van Aad van der Luit die gulle bijdragen onder de hamer wist te slaan. De avond werd afgesloten met dansmuziek van DJ Abercrombie en een Monte Scroppino Originale. De gasten konden veilig naar huis met het Leidsch Barrel die deze avond speciaal voor het benefietdiner reed.  

Deze week vindt de Leidse Restaurantweek plaats. De 48 deelnemende restaurants hebben voor de Leidse Restaurantweek een drie gangen menu samengesteld voor €25, €30 en €35. Naast het benefietdiner doneren de restaurateurs gedurende de week één euro per couvert. Dit jaar kunnen de gasten ook een speciale fles wijn bestellen waarvan vijftig cent wordt gedoneerd door Drankengroothandel Boonekamp. 

Top