Bourgondisch bieren bij Olivier

Deedylicious 19 november 2015

Als je Olivier zegt, denk je meteen aan bier. Heel, heel veel bier. De kaart met biertjes in dit Belgisch Biercafé is een paar centimeter dik en ze hebben daarnaast ook nog een behoorlijk assortiment aan speciaalbieren. Zo dronken wij eerst een herfstbok van Pronck en een lekkere I.P.A. van Brouwerij ’t IJ. Maar wisten jullie al dat je hier ook geweldig lekker kunt eten?

Ouderwets, mooi interieur

De in het voormalig St. Elisabeth Ziekenhuis gevestigde brasserie heeft een kaart die je rechtstreeks teleporteert naar een Belgisch biercafé in de jaren ’30 tot ’50. Met het donkerbruine interieur en statige bankjes, waan je je even in een andere cultuur.

Nieuwe kaart met klassiekers

Sinds kort heeft Olivier een nieuwe kaart. Nee niet schrikken; de klassiekers zoals het Beenhammetje, Braadkip en Kaasfondue worden gewoon nog geserveerd. En dat alles natuurlijk met die lekkere Belgische fritten en een goeie dot mayonaise. Zoals het hoort.

Olivier Specials

De nieuwe kaart is eigenlijk meer een aanvulling op de al reeds bestaande kaart en bedoeld voor wanneer je gezellig wilt delen met je gezelschap. Want wat is er leuker dan de tafel volzetten met gerechten en overal van te kunnen proeven? Met die gedachte hebben ze bij Olivier de ‘Olivier Specials’ bedacht. Deze gerechten kun je bestellen voor €11,- en aanvullen met de verschillende Side Dishes die gemiddeld zo’n €4,- zijn.

 

Ruime openingstijden keuken

Het leukste is denk ik wel, dat deze gerechten te bestellen zijn van 11 tot 11. Best bijzonder, want welke keuken is er nou tot zo laat open? Dus ook wanneer je middagborrel bij Olivier iets langer duurde dan verwacht, kun je hier terecht voor een stevige, Belgische maaltijd.

 

Mosselen en gehaktbal met side dishes


Wanneer je hier gaat eten, kun je niet weg zonder de mosselen te hebben geproefd. Vriendlief viel als een blok voor de mosselen met Olivier triple, spek, ui en champignons. En ik kon de Gehaktbal Olivier niet weerstaan, die overigens smaakte alsof Oma hem zelf had klaargemaakt. Daarnaast hadden we als side dishes de salade, de seizoensgroenten en ovenaardappels, waarvan we samen hebben zitten smullen.


Aanrader

Wil je ook een keer happen bij Olivier? Zorg dan dat je de bierkaart goed bestudeert. Of vraag aan een van de gastheren of gastvrouwen wat goed bij je gekozen gerecht past.

 

Olivier zit op de Hooigracht 23 in Leiden.

www.leiden.cafe-olivier.be

071 - 5122444

Top