Tot en met 5 januari staat Leiden in het teken van de Winter Wonder Weken. Deze werd afgetrapt met de Lichtjes Parade en de Leidse Restaurantweek. De programmering omvat verder de intocht van Sinterklaas, het Huis van Sinterklaas, het Verrassend Winkelweekend: Kids, de IJsbaan, de Kerstmarkt en het Verrassend Winkelweekend: Koren.

Het Huis van Sinterklaas  
24 november tot en met 4 december  
Dagelijks geopend van 12.00 – 17.00 uur

Locatie: De Waag

Het Verrassend Winkelweekend op 23 en 24 november heeft het thema “Kids”. Op zaterdag 23 november om 12 uur komt Sinterklaas aan in Leiden. De volgende dag neemt hij zijn intrek in het Huis van Sinterklaas in de Waag. Er is een invasie van Pieten,  in en buiten een aantal winkels  zijn workshops voor kinderen.

IJsbaan en kerstmarkt
IJsbaan 6 december tot en met 5 januari                             
Maandag tot en met vrijdag: 12.00 – 21.00 uur
Zaterdag, zondag en kerstvakantie
(23 dec 2013 tot en met 6 jan 2014):10.00 – 21.00 uur
Eerste en Tweede Kerstdag, 31 december en 1 januari: 11.00 – 17.00 uur
Locatie: Nieuwe Rijn

Kerstmarkt 14 tot en met 22 december    
Dagelijks geopend van 12.00 - 21.00 uur
Op zondag 22 december tot 18.00 uur.
Locatie: Nieuwe Rijn

Van 6 december tot en met 5 januari ligt op de Nieuwe Rijn weer een grote ijsbaan. Hier kunnen groot en klein naar hartenlust schaatsen. Om het winterse sprookje compleet te maken gaat een week later hier de kerstmarkt open waar diverse kerstcadeaus te koop zijn.

Optreden koren

Het Verrassend Winkelweekend op 21 en 22 december met thema “Koren” past in de sfeer van de Winter Wonder Weken. Dit weekend treden meer dan veertig koren uit Leiden en de regio op voor het kerst shoppende publiek. Ook bij de ijsbaan en op de kersmarkt brengen de koren liederen ten gehore.

 

Tijdens alle Winter Wonder Weken wordt aandacht gevraagd voor de actie “Tientje voor T. rex” van Naturalis. Naturalis wil de opgegraven T. rex graag naar Nederland halen. Het kan de eerste T. rex ooit worden, die wordt tentoongesteld in een museum buiten Amerika. Om dat financieel mogelijk te maken, wordt de grootste crowdfunding actie ooit opgezet.

 

De winkels verruimen tijdens de Winter Wonder Weken in december hun openingstijden.

Top