Steaks en Wine in de Breestraat

Max & Juuls 12 november 2015

Vleesliefhebbers opgelet! Wil je je tanden eens zetten in een écht lekker mals stukje vlees? Dan ben je bij Just Meet aan het juiste adres! Je hebt niet één of twee maar heeuul veel keus uit de meest sappige stukjes van het rund. Medium of medium rare, gebakken of gegrild. Yep het is ons meer dan duidelijk: Just Meet is de place to be (en de vegetariërs worden zeker niet vergeten).

Een greep uit het menu

Denk aan de regular steak à la Just Meet, runderbavette, short ribs en voor nog meer smaak kies je iets uit de rijpkast. Entrecote, tournedos, ribeye of de specialiteit voor met z’n twee de ‘Tomahawk’. De rijpkast houdt het vlees op de juiste temperatuur wat zorgt voor nog meer smaak en malsheid. Niet zo’n vleeskenner? No worries, wij ook niet! We hebben de bediening om advies gevraagd.

Eerst een borrel!

Het is vrijdagavond en dus tijd voor wijn.  We ploffen neer bij ons tafeltje en bekijken de meter lange wijnkaart. Yum! Er zijn veel soorten wijn per glas te bestellen en daar maak je ons altijd vrolijk mee. Wij proeven en proberen graag! Zo hebben wij geproefd van een heerlijke Pinot Grigio uit Italië, een Albarino uit Portugal en een houtgerijpte Chenin Blanc uit Zuid-Afrika. En rood slaan we natuurlijk niet over; de combinatie Pinotage-Shiraz kunnen wij dan ook zeker aanraden bij zowel een vleesgerecht als voor de borrel. Niet zo’n wijndrinker? (Zonde!) Oké vooruit dan is er nog een meter lange gin & tonic kaart.  Ook een goede plek om lekker te borrelen dus.

Het hoofdgerecht

En dat wordt natuurlijk Meat. Maar welke!? We laten ons adviseren door Just Meet. Zij weten alles over het rund toe te lichten en zo aan te raden wat het beste past bij onze smaak. Max krijgt de picanha, ook wel het staartstuk, en Juuls de short rib. Gebakken en medium rare want zo is ie op z’n best en geheel naar onze smaak. Kom maar op!

Just Meet serveert veel van hun gerechten op houten planken. Zo kun je een charcuterie krijgen met verschillende lekkere hapjes waaronder zalm, tonijn, vleeswaren, olijven en brood met tappenades. Lekker om samen de avond mee te beginnen of ‘Just’ voor de borrel.

Main is served

Bereid zoals afgesproken verschenen de mooie stukken voor ons neus. De jus konden we zelf over ons gerecht gieten. Met een heerlijk schaaltje friet, salades en groentes was alles compleet. En dan is het aanvallen! Want het water loopt je hierbij zeker in de mond...

Dat mes is vlijmscherp!

Voor ons op tafel ligt een mes ingeklapt. Dit mes wordt door de bediening zorgvuldig uitgeklapt want het is echt super scherp. Yep, oppassen met de kids dus maar wel ideaal voor het malse vlees op je plank.

Toch nog chocola

Met een voldaan gevoel delen we het dessert. De ‘moullaux au chocolate’ kunnen we niet laten staan, dat doe je gewoon niet! Veeulste verleidelijk: Een warme chocolade soufle met ijs en notencrumble. Heerlijk! Vooral nu de koude tijden aanbreken mag je jezelf best trakteren.

Just Meet een plek waar je elkaar gezellig kan ontmoeten en waar je heerlijk vlees kan eten. Zeker geen ‘Gewoon’ vlees! En natuurlijk ook voor de vis of vega liefhebber is er ook een mogelijkheid.

Bekijk restaurant Just Meet op LeidsLekkers

 

Top