Restaurant Verboden Toegang

Eefje Friedhoff 5 oktober 2015

Gelegen aan de Kaiserstraat in Leiden: Restaurant Verboden Toegang. Ik weet nog dat ik hier een keer gegeten heb toen ik klein was, een jaar of 12. Toen was ik echt onder de indruk dat binnen alle muren volhingen met verkeersborden en borden die met 'verboden' te maken hadden. Echt, ik keek mijn ogen uit. Dat is mij altijd bijgebleven. Hoewel ik nog wel van plan was daar een keer te gaan eten kwam ik er eigenlijk bij toeval terecht dit keer.

Bijzondere gerechtnamen

Een mooi plekje buiten met uitzicht op het Rapenburg op een warme nazomerdag. Er is iets voor de Leidse studenten aan de gang dus het is gezellig druk op straat. De kaart is nog even leuk als toen! Gerechten als 'Under Cover', 'Top Crimineel' en 'Brandgevaar' kun je bestellen. Ik ben benieuwd hoeveel van dit soort namen ze nog op de plank hebben liggen voor nieuwe gerechten. 

Tralies van spareribs  

Als voorgerecht gaan wij allebei voor een broodje met o.a. aioli erbij. Onze zinnen hebben wij al gezet op de spareribs, die hier toepassend 'De Tralies' heten. Ik ben dol op spareribs. Buiten de deur bestel ik ze dan ook geregeld. Ik wil mezelf geen kenner noemen maar zacht vlees en een overheerlijke marinade zijn toch wel essentieel voor goede spareribs. Ik bestel een medium portie. De borden komen op tafel en het ruikt in ieder geval heerlijk. Ik moet zeggen dat ik wel eens ribs heb gezien die er lekkerder uitzagen. Eerst maar eens even proeven. Heerlijk! Geen bestek nodig want het vlees trek je zo van het botje af. De marinade smaakt ook erg lekker. Een beetje zoet, maar dat vind ik altijd wel passen. Hierbij kregen we trouwens ook nog frietjes en een bakje salade geserveerd. 

Lekkere toetjes

Bij het toetje zijn we iets minder eensgezind. Ik bestel 'Brandgevaar'. Een crème brûlée met frambozenijs. Mijn tafelgenoot gaat voor de 'Klopjacht'. Chocolademousse met merengue en gemarineerd rood fruit. De crème brûlée is erg lekker met een goed krokant suiker laagje. Het friszoete van het frambozenijs is er ook lekker bij vind ik. Ik proef ook een beetje van de chocolademousse met fruit. Dit zijn vooral kersen. Lekker!

Leuk ingericht

We drinken onze wijn op en bestellen nog een kopje koffie. Ik bezoek last minute nog even het toilet. Eigenlijk alleen maar om naar binnen te gaan en te kunnen kijken of het daar nog steeds zo is als vroeger. Het is veel groter dan in mijn herinneringen, en de muren zijn nog steeds behangen met alle borden. Ik ben blij dat ik die niet elke dag hoef af te stoffen. 

Top