Restaurant The Second Level

Eefje Friedhoff 29 oktober 2015

Vandaag mocht ik eten bij The Second Level. Het bevindt zich naast station Leiden Centraal in het Levelgebouw. Drie keer raden op welke verdieping het restaurant is?! In dit gebouw zit onder andere een hotel, wellness, sportschool en de koks- en bakkersopleiding van ROC Leiden. Van dit laatste maakt The Second Level leuk gebruik door samen te werken. Leerlingen van deze opleidingen kunnen hun onlangs opgedane kennis hier direct in de praktijk brengen. Elke dag werkt er 1 student mee in de bediening.

Verschillende soorten zitplekken

We begonnen met een rondleiding. Als je de ruimte binnenloopt waan je je in een hippe nachtclub. Je kunt kiezen uit een plekje aan een hoge bar of wat lager op een bank. Ook kun je voor een gewoon tafeltje kiezen. Dit is in dezelfde ruimte, maar dan in een rustige hoek dat met grote ramen een beetje gescheiden is van de rest. Dit is waar wij ook zitten. We bestellen eerst een wijntje en een grote fles spa rood.

Onbeperkt gerechtjes bestellen

Vooraf dachten we à la carte te gaan eten, maar het concept bij The Second Level is net wat anders. Voor €26,95 p.p. mag je onbeperkt voor- hoofd- en nagerechtjes bestellen (maximaal 1 per ronde). De porties van de gerechtjes zijn hierop afgestemd. Het concept heeft niets weg van de bekende all-you-can-eat restaurants, omdat het er gewoon aan toe gaat als in een à la carte restaurant. Zo kun je lekker veel proeven van de kaart.

Coquilles en garnalen

Ronde 1. Mijn oog viel direct op de coquilles. Ik heb dit nog nooit gegeten, maar dit wil ik al heel lang en graag eens proeven! De keuze voor de eerste ronde was dus snel gemaakt! De coquilles worden geserveerd met een krokant stukje ciabatta brood en sesam dressing. Mijn tafelgenoot koos voor de garnalen in een krokant jasje met frisse cocktail-citroensaus. De structuur van de coquille was anders dan ik me al die jaren had voorgesteld, maar verraste me in positieve zin. Echt super lekker van smaak! Op naar de tweede ronde.

De tweede ronde: hamburgers en quiche

We bestelden de hamburgertjes van pulled pork en rund en de vegetarische quiche. De smaak van de burgertjes was heel erg lekker! De quiche met groenten en geitenkaas had een sausje van paprika en honing. Naar onze mening was de saus overbodig, want de quiche was smeuïg en smaakvol genoeg door de geitenkaas.

Geitenkaas- en caesarsalade, risotto en vitello tonato

Hierna aten wij een geitenkaassalade en de risotto met spinazie en champignons. Een goede bodem is gelegd! Wij als rasechte pindasaus-lovers konden niet om de varkenshaassaté heen. Dit werd geserveerd met cassave kroepoek, gebakken uitjes en atjar. Super lekker mals, die saté. We zaten al best vol, maar konden het niet laten toch nog iets te bestellen. Hoe meer wij proeven, hoe meer we jullie kunnen vertellen! Een caesarsalade met krokante kip en de vitello tonato volgden. Ik nam met volle overtuiging een hap van (dacht ik) een olijf die op de vitello tonato lag. Dit bleek een reuze kapper(tje) te zijn! Heftig spul! Verder echt lekker deze laatste 2 gerechtjes.

Heerlijk dessert

Tijd voor het dessert! Dit bleek voor mij de grootste verrassing van de avond! Ik bestelde Peruaans gemarineerde ananas met kokosijs. ‘Peruaans?’ hoor ik je denken. Ja, dat dacht ik dus ook! Het smaakte naar chai, maar dan echt pittig. Dat in combinatie met het zoete van de ananas en de smaak van het kokosijs was echt de bom! Daarnaast hadden we de crème brûlée. Lekker, maar best een grote portie als je nog meerdere desserts wilt proeven. Wat is zo'n knapperig karamellaagje erop toch lekker! We sluiten af met een kopje thee en springen daarna op de fiets richting huis.

Geen standaard all-you-can-eat restaurant

Dit is een leuk restaurant om meerdere dingen te eten en te proeven zonder het idee te hebben dat je in een standaard all-you-can-eat restaurant zit. Ik zal zeker nog een keer terug gaan.

 

Bekijk The Second Level

 

Top