Quinoasalade bij City Hall

Marleen Hogendoorn 24 september 2015

Uit eten gaan is een van mijn hobby’s. Handig voor werkafspraken, gezellig met vrienden en familie of romantisch met mijn geliefde. Ik ontdek graag nieuwe eetgelegenheden of kom terug bij toppers uit de regio. Veelvuldig eten buiten de deur is lekker, maar niet zo lekker voor je shape. Daarom kijk ik waar je in Leiden gezond uit eten kan gaan.

Zonnestralen op het terras

In de nazomer is het vaak zoeken naar een fijn terras om de laatste zonnestralen te pakken. City Hall is altijd een goede optie; het is er gezellig druk (maar niet té), het personeel is vriendelijk en oja, we kwamen natuurlijk voor het eten.


Lekker gezond lunchen

Op een zonnige vrijdagmiddag, na een drukke werkweek, vonden vriendlief en ik dat we wel een lekkere lunch hadden verdiend. Mijn oog viel op de ‘Insalata con Quinoa’: een salade met 3 kleuren quinoa. Daarbij nog pickles van bundelzwammetjes, bospeen, gedroogde tomaat, pijnboompitten, rucola, geraspte schapenricotta, gerookte tuinboontjes en een dressing van Pinot Grigio azijn (helaas geen alcohol meer merkbaar), en olijfolie all the way uit Sicilië. The damage was €9,-.

Quinoa?!

Quinoa, je komt het tegenwoordig steeds vaker tegen. Het wordt een superfood genoemd. De uitspraak is lastig. "Kwie-no-wááttt" zegt de man die alleen patat en pizza eet en "Kien-wah" zegt de zichzelf respecterende foodie. Maar je kan ook gewoon ‘gierstmelde’ zeggen, want zo noem je het plantje in het Nederlands. Helaas staat ‘sla van gierstmelde’ niet zo cool op de menukaart. Oorspronkelijk komt dit plantje uit Zuid-Amerika. Het verhaal gaat dat Inca’s dit hun heilige voedsel noemden. Enfin, het plantje is eiwitrijk, vezelrijk, bestaat uit goede vetten en heeft veel mineralen en vitamientjes. Gezond dus!

En ook lekker, want ik vond de salade heerlijk. Je kreeg een bord vol smakelijke gezondheid, waar je de hele middag op kan teren zonder een vol gevoel te hebben. Een aanrader!

Italian Bar-Bistro City Hall

Top