Nieuw in Leiden III

LeidsLekkers 12 januari 2015

Nieuw in Leiden is de blog van LeidsLekkers, die de nieuwe restaurants in Leiden uitlicht. Nieuwe restaurants schieten uit de grond, wat Leiden meer en meer aantrekkelijk maakt. Vaak zijn mensen zich niet bewust van deze nieuwe horecagelegenheden, en daarom deze informatieve blog.

La Casita

In de mooie historische Voorstraat in Voorschoten zit het nieuwe Spaanse restaurant La Casita gevestigd. In een 16e eeuws authentiek huisje is een sfeervol en modern restaurant met bed&breakfast neergezet.

De keuken, die La Casita gaat voeren zal Spaans/mediterraan zijn met heerlijke tapas, wisselende dagmenu’s en andere specialiteiten. De bar is met uitstek de plek om te borrelen, te feesten, bij te praten, een klein hapje te eten.

Nieuw concept én interieur voor Brasserie Meelfabriek Zijlstroom

Leiderdorp – De deuren van een spiksplinternieuw Brasserie Meelfabriek Zijlstroom zijn vanochtend heropend. Het interieur is flink onderhanden genomen én de brasserie aan de Leiderdorpse Zijldijk start direct met een geheel nieuw concept. Vanaf heden domineren producten uit de streek de menukaart.

Ruim een week liepen werklieden in en uit en hapten eigenaren Johan Klerks en Bob Meijer dagelijks stof om de grootse verbouwing in goede banen te leiden. “We zijn zeer tevreden met het eindresultaat”, aldus de horecaondernemers. “We hadden uiteraard wel een goed beeld van hoe de inrichting eruit moest komen te zien, maar wij leggen ook niet alles tot in de puntjes vast. Sommige aspecten moeten ontstaan. Het is een heel creatief proces.”

Bijkeuken

De loungebank is vervangen voor een robuuste houten tafel, grote blokken essen haardhout sieren de wand bij de nieuwe open haard en een counter is herrezen voor de verkoop van de lekkerste producten van de menukaart, de bijkeuken. “Dit winkeltje heet de bijkeuken, omdat het letterlijk een verlenging is van de keuken, maar ook omdat het in de keuken altijd het gezelligste is. Zo te midden van het bargedeelte, komt de bijkeuken helemaal tot z’n recht.”
Het terrasseizoen laat nog even op zich wachten, maar de heren krijgen er met een blik naar buiten nú al zin in: “We hebben de kas verplaatst naar achteren, waardoor er een veel weidser zicht is ontstaan. Daarnaast passen de parasolbomen, die straks tijdens warme zomerdagen een welkome schaduw werpen op een deel van de tafels, helemaal bij de Zijlstroom anno 2015. Brasserie Meelfabriek Zijlstroom wordt een uitvalsbasis voor mensen die de drukte van de stad eventjes willen ontvluchten.”

Uit de buurt

Vanaf dit weekend start Brasserie Meelfabriek Zijlstroom tevens met een nieuwe specialiteit: het ontbijt. De brasserie opent iedere zondag om 9.00 uur haar deuren om gasten voor € 12,50 te laten genieten van o.a. desem- en speltbrood van Van Maanen, kazen uit het Groene Hart, (h)eerlijke vleeswaren, jam van oma Toet en sappen van de Olmenhorst. Producten uit de streek voeren niet alleen bij het ontbijt de boventoon, de menukaart is er ook grotendeels mee samengesteld. Voor de kazen werkt Brasserie Meelfabriek Zijlstroom samen met Boer en Goed, de familie Kwakernaak levert de eieren en de frieten en snacks worden verzorgd door Karels Bio Friet. “Zo weten we zeker dat de producten op een eerlijke wijze en met zorg gemaakt zijn en dat proef je.”

Top