Nieuw in Leiden is de blog van LeidsLekkers, die de nieuwe restaurants in Leiden uitlicht. Nieuwe restaurants schieten uit de grond, wat Leiden meer en meer aantrekkelijk maakt. Vaak zijn mensen zich niet bewust van deze nieuwe horecagelegenheden, en daarom deze informatieve blog.

 

Very Italian Pizza

Waan je een echte V.I.P. bij Very Italian Pizza op de Turfmarkt nummer 8, aan de Beestenmarkt! Verwen jezelf met de stijlvolle blend van Italiaanse retro en Hollandse gezelligheid, laat je verleiden door de heerlijke aroma’s die uit de open keuken komen. Neem stiekem een kijkje in de originele Italiaanse houtoven en aanschouw de smakelijke creaties van de pizzabakkers op de draaiende plaat! Zowel voor een uitgebreide avond uit, als een kleine bite tijdens het shoppen of voor de film is V.I.P. the place to be! Gezellig in grote gezelschappen, of juist romantisch met z’n tweetjes. Of je nou graag dineert om 17:00u of 23:30u, binnen of genietend op het verwarmde terras. Waar je voorkeur ook naar uitgaat, met de verse pasta’s en hout-ovenpizza’s wordt iedere avond gegarandeerd een V.I.P. avond bij Very Italian Pizza!

 

Gaspare Ristorante Pizzeria

Gaspare is een nieuw gezicht in de Leidse binnenstad waar u volop kunt genieten van de vele smaken die de Italiaanse keuken te bieden heeft. Iedere dag kunt u bij Gaspare aan de Nieuwe Rijn 42a terecht om heerlijk te lunchen, dineren of gewoon gezellig te borrelen. Gaspare serveert verse pasta's en pizza's waarin u de smaak van Sicilie en de Middelandse zee kunt proeven. In de keuken wordt uitsluitend gewerkt met verse producten. Het deeg voor de pizza's wordt dagelijks vers bereid en dat proef je! Traditionele Italiaanse vis en vleesgerechten staan bij Gaspare niet op de vaste menukaart. Het aanbod van deze gerechten varieert zodat de smaak van het seizoen aangeboden kan worden. Het sfeervolle restaurant biedt plaats aan 70 gasten en in de zomermaanden kan men gebruik maken van het ruime terras gelegen op het water van de Nieuwe Rijn. Er is mogelijkheid om uw boot aan te leggen. Gaspare is dagelijks geopend vanaf 12.00, de keuken sluit om 22.00.

 

BREE 33

Eerder bekend als wijnbar-restaurant van Bourgogne, heet hetzelfde concept en restaurant nu BREE33. Eind maart 2014 hebben Viggo Melgert en Sander Vrijbloed de wijnbar-restaurant BREE33 nieuw leven in geblazen. Een bijzondere formule voor het restaurant en een herindeling van de toen bestaande zaak maakt het restaurant, nu op de begane grond, tot een gezellige huiskamer, waar het goed toeven is en waar genoten kan worden van de creatieve kook innovaties van Sander. Sander heeft zijn opleiding gekregen bij bekende restaurants in de omgeving van Leiden, De Beukenhof en de Moerbei . Na enkele jaren als chef-kok de scepter te hebben gezwaaid In den Doofpot (Leiden) is hij nu samen met Viggo een eigen restaurant begonnen in “BREE33”. Viggo heeft uitgebreide horeca ervaring. Vanaf 1998 tot 2012 was hij bedrijfsleider van het zeer populaire “Stadscafe van de Werff” in Leiden. In 2012 vertrok hij naar Curaçao om als manager bar-restaurant Pampus aan het Waaigat na een reorganisatie weer op de kaart te zetten. Eind maart 2014 begon hij met Sander als partner het Restaurant “BREE33”.

Top