Maandagavond uit eten bij de Poort

Marleen Hogendoorn 31 augustus 2015

Op maandag uit eten kan prima bij Visbrasserie de Poort. Dat gingen we dan ook maar eens doen! Eenmaal aangekomen worden we gastvrij ontvangen door het vriendelijke personeel. We krijgen een fijn tafeltje bij het raam met uitzicht op het mooie water. Na de uitleg over de kaart staan we voor de moeilijke keuze over de wijn en de gerechten.

Wijn en vis

We kiezen voor een Spaanse Tempranillo. Als voorgerecht nemen we de drie bereidingen van oester en de sashimi van zalm en tonijn. Allebei even lekker, en de rode wijn past er verrassend goed bij. Bij het hoofdgerecht krijgen we een fles Spaanse Verdejo; een veilige, maar smakelijke keuze. De catch of the day is coquilles met garnalen op een bedje van groene groenten. Een groot pluspunt vind ik dat het darmkanaaltje bij alle garnalen door de kok is verwijderd, aangezien dit jammer genoeg zeker niet bij alle restaurants wordt gedaan. Een waar kunstwerkje ligt op mijn bord en het smaakt heerlijk. Dat vindt ook mijn tafelgenoot van zijn gerecht. Hij koos voor de gegrilde tonijn, de vis wordt perfect rosé opgediend met een lekker sausje en groene groenten. 

Afsluitend toetje

Een voor- en hoofdgerecht is best veel voor op de maandagavond, maar een toetje kunnen we natuurlijk niet overslaan. Met het oog op de kilo’s die er deze zomer bij zijn gekomen, besluiten we het sorbetijsje met vers fruit te delen. Een prima afsluiter van deze gezellige avond.

Meer op maandag

Sinds een tijdje heeft Visbrasserie de Poort een nieuw concept genaamd ‘meer op maandag’. Dan serveert het restaurant alleen een specifiek gerecht. Hiervan kan je dan onbeperkt genieten. Iedere maandag is dat een ander gerecht. Zoals de heerlijke gamba’s of in ons geval: de mixed grill fish. Benieuwd op welke maandag jij onbeperkt kan genieten van jouw favoriete vis? Kijk dan op de website voor het overzicht.

Naast dineren op maandag is het restaurant natuurlijk elke dag geopend van 11 uur ’s ochtends tot laat. Het is fijne plek voor koffie, high tea, lunch, borrel en diner. 

Visbrasserie de Poort 

Top