Maandag Lunchdag XVI

LeidsLekkers 5 mei 2014

Waar hebben we geluncht?: De Poort vis brasserie Wat waren we kwijt: € 38,70 Wat dronken we: Cola light en Thee Wat aten we: Plateau de Poort en Burger

Vers en nieuw
Een nieuw concept in het fris nieuw ingerichte Visbrasserie De Poort. We zitten aan een hoge lange tafel met uitzicht op de entree van de Haven van Leiden. Wat een leuk idee zo’n hoge tafel! Met plek voor veel mensen kunnen we ons zo voorstellen dat het ’s avonds voor een super gezellige informele sfeer zorgt. Goed idee van de heren van Brasserie Groep! Dat wij niet de enige zijn die dit concept willen uitproberen blijkt uit de vele tafeltjes die bezet zijn.

De Brasserie
De kaart is een echte brasseriekaart; veel keuze en simpele gerechten. Je kunt hier heel de dag een vers visje eten. Een aantal dingen zijn gewoon lekker basis, zoals bijvoorbeeld de witte bolletjes die te krijgen zijn met verschillende soorten vis. Aan de carnivoor is gelukkig ook gedacht. Er zijn diverse vleesgerechten verkrijgbaar.

We kiezen de visplateau en de hamburger. De presentatie is mooi en verzorgd. Het ziet er allemaal fris en vers uit. We weten even niet waar we moeten beginnen bij het visplateau. Zoveel lekkere vis en meer dan genoeg, zodat je ’s avonds alleen nog maar een lichte maaltijd hoeft te eten. Helaas is de hamburger nog wat rauw en te klein voor de overheerlijke grote Italiaanse bol. Nu is de helft van de bol maar belegd met hamburger. Bij de hamburger worden heerlijke frites geserveerd en een frisse salade.

Heerlijk uitzicht
Met zo’n heerlijk uitzicht van de voorbij varende bootjes blijven we nog even zitten en bestellen we een espresso. Wanneer we de koffie krijgen vragen we om een glaasje water erbij. We ontvangen een klein flesje en helaas staat deze ook op de rekening. Wanneer we ons beklag doen hierover wordt hij met excuses van de rekening gehaald. Inderdaad bij een espresso hoort een glaasje water. 

Top