Maandag Lunchdag XV

LeidsLekkers 17 maart 2014

Waar hebben we geluncht?: Grand Café Restaurant De Vriend Wat waren we kwijt: € 20,15 Wat dronken we: Cola light en verse jus d’orange Wat aten we: Sandwich oude kaas en Sandwich filet American

In het monumentale pand aan de Doezastraat 43 is De Vriend gevestigd. Het restaurant zit op een steenworp afstand van één van de belangrijkste plekken van de geschiedenis van Leiden, de Vlietbrug, de brug waar de Geuzen de stad binnenvoeren ten tijden van het ontzet van Leiden. Dat de eigenaar Jaap de Vriend een band heeft met de stad, kun je wel zien aan de mooie foto’s die de hele muur bestrijken. Wat een ontspannen gevoel geeft het hele interieur je. Wij gaan lekker buiten zitten op het terras, op een stoeltje met een kussentje, dat vol in de zon staat.

Een menukaart met veel keuze

De kaart is uitgebreid en geeft volop keuze aan de gast. Van dikke sandwiches met BLT of carpaccio tot salade halve kreeft en garnalenkroketten met brood. Wij nemen vandaag de Sandwich Oude Kaas, een dikke waldkorn sandwich met oude kaas, dijon mayonaise & tomaat en de Sandwich filet American, een dikke waldkorn sandwich met filet American, gekookt eitje, kappertjes en rode ui. Wanneer we onze lunch krijgen vragen we om een glaasje water. Waar je menigmaal een flesje spa blauw, een grote fles plat of bubbels op tafel krijgt, wordt hier direct de vraag gesteld: “Zal ik een karafje op tafel zetten?” Wat een service! Gewoon een karaf water, heerlijk! Hoe je met kleine simpele dingen je zo kan onderscheiden van de rest. We eten precies wat er op de kaart staat en genieten met volle teugen. Het is echt goed. We kunnen er niet meer en niet minder over zeggen.

Genieten op het terras

De bediening is vriendelijk en lacht iedere keer wanneer ze aan onze tafel staan. Nemen de tijd voor ons en verstaan hun vak. Zoals bij de espresso, ondanks dat er water op tafel staat, toch nog een glaasje water serveren. We kunnen zeggen dat de hele lunch ervaring super was en komen tot de conclusie dat het een van de beste lunches is van de Maandaglunchdagen tot nu toe.  

Top