Maandag Lunchdag XIV

LeidsLekkers 10 maart 2014

Waar hebben we geluncht?: Grand Café Pettersson Wat waren we kwijt: € 29,35 Wat dronken we: Cola light en verse munt thee Wat aten we: Pettersson burger en Smörgāstārta

Op een werkelijk prachtige locatie naast de Blauwpoortsbrug zit Grand Café Petterson. Gevestigd op de Prinsessekade kijken we uit over het Galgenwater. Zo richting de geboorteplek van Rembrandt van Rijn. Met alleen maar glas om ons heen is het een heerlijke plek om te zitten. Mede door de positieve verhalen over deze locatie willen we de lunch nu wel eens uitproberen.

Een klein stukje Zweden in ons eigen Leiden
De kaart heeft een Zweedse invalshoek, maar ook traditionele gerechten zoals kroketten en de Pettersson burger. We kiezen een mix tussen traditioneel en Zweden; de Pettersson cheese burger en de Zweedse specialiteit Smörgāstārta.

Een Smörgāstārta denkt u? Wat is dat? Dat is een klassieke Zweedse “sandwich” van brood met een mousse van tonijn, gewikkeld in Noorse gerookte zalm, met Noorse garnalen in crème fraîche en ei. De toelichting bij onze traditionele burgerkeuze wordt als volgt toegelicht op de kaart; Italiaanse bol met 100℅ rundvlees burger, sla en bacon. Geserveerd met dikke frieten, mayonaise en ketchup.

Vlak voordat de lunch wordt geserveerd krijgen wij het bestek. We zijn enigszins teleurgesteld. Het bestek ligt op een goedkoop armoedig servetje en dat terwijl we toch € 13,50 voor de burger en €10,50 voor de Smörgāstārta moeten neertikken. Wij vinden hierbij een goed dik servet minstens op zijn plaats. Daarnaast wordt het bestek en servet bij één van ons links gelegd in plaats van rechts. Ach wat blijven etiketten toch belangrijk!

Maar goed we zijn hiervoor het eten. Helaas gaat de teleurstelling niet weg bij het ontvangen van de lunch. Het bord waar de Smörgāstārta op is geserveerd is niet helemaal heel meer. Er missen stukjes in het bord. Onderweg wellicht verloren? Helaas is de kaas op de burger ook niet volledig gesmolten. Ook heeft de burger geen smaak en is hij nog te rauw. Het is geserveerd met aardappelpartjes plus schil, in plaats van de dikke frieten die ons waren beloofd. Jammer. De tonijn in de Smörgāstārta is lekker, maar zorgt ook voor een overheersende smaak. We proeven amper nog het brood en de smaak van de zalm valt weg tegenover de overheersende tonijn. Dat is erg jammer, want de tonijn smaakt lekker maar het lijkt nu alsof we alleen maar tonijnsalade eten.

Gemiste kans
Wat een gemiste kans zeg. Een fantastische locatie en enorm vriendelijke bediening, maar de lunch valt ons tegen. 

Top