Maandag Lunchdag XII

LeidsLekkers 24 februari 2014

Waar hebben we geluncht?: Club | Restaurant De Volharding Wat waren we kwijt: € 30,00 Wat dronken we: Cola en Ice Tea Wat aten we: Burger De Volharding en kroket op brood.

Welkom in de Haven! Vandaag lunchen we bij Club | Restaurant De Volharding, dat gevestigd is in de haven van Leiden. Een plek die nog wel eens vergeten wordt, maar in de loop der jaren steeds bruisender wordt. De Volharding zit op een unieke locatie en is, zoals ze zelf noemen, een club restaurant. Op de kade is een gezellig terras uitgestald en in de zomer is er voldoende plek om een sloep aan te leggen. Het restaurant omvat verschillende ruimtes; een loungebar om te borrelen, een grand café-gedeelte waar je informeel kunt lunchen en dineren en een iets chiquer restaurantgedeelte. Wij begeven ons in het grand café-gedeelte. We zijn de enige, dus we hebben ruime keuze aan zitplekken.

Wat een ambiance

We zijn dan wel de enige in dit restaurant, maar wat een ambiance zeg! Met fantastische muurtekeningen en een heerlijk uitzicht over de haven is dit een leuke plek om te lunchen. Het menu is redelijk rechttoe-rechtaan en daarom is onze keuze snel gemaakt. We kiezen voor de Burger De Volhardig; een royale rundvleesburger van de grill, met dikke frieten en een frisse salade en voor de kroket op brood; twee rijk gevulde rundvleeskroketten op bruin landbrood.

Aardige portie, die burger

Het voordeel van als enige zijn is dat de lunch lekker snel klaar is! De Burger is een aardige portie zeg. Bij het zien van de porties ben ik ervan overtuigd dat ik mijn lunchpartner mag gaan helpen bij zijn friet. De kroketten op brood zijn zoals het hoort; een bakje mosterd, roomboter, groot brood en twee kroketten.

Na de lunch vragen we de serveerster of het altijd rustig is rond de lunch. Zij geeft aan dat het maandags vaak rustig is, maar andere momenten niet. Daarom het advies aan onze lezers; ga eens lekker lunchen in de haven van Leiden, vooral op maandag. Er is daar genoeg te ontdekken!

Top