Waar hebben we geluncht?: NOROC Wat waren we kwijt: € 18,00 Wat dronken we: Verse jus d’orange en spa rood Wat aten we: Wrap met gerookte zalm, mesclunsalade, roomkaas, rode paprika, radijs & mosterdvinaigrette en Roerei (scharrel) met truffel en ruccola op vloerbrood.

Verborgen in de Pieterskerk-Choorsteeg, een zijsteeg van de Breestraat, zit NOROC. Een gezellige kleine moderne brasserie dat gerund wordt door twee bevlogen chef-koks Marno Lagbroek en Martin Hagenstein. Beide hebben jaren lang gewerkt bij verschillende toprestaurants in Leiden en omgeving. Dit kan niet anders dan goeds beloven voor de lunch! Het is druk, alle tafeltjes zijn bezet en wij zijn blij dat we de laatste kunnen bemachtigen.

Originele indeling lunchkaart

Hier kijk je niet naar de menu kaart met de gedachte, heb ik trek in een broodje, salade of iets anders. Je kiest via een overzichtelijke onderverdeling van vegetarisch, vis en vlees, en zelfs in soorten vlees. Eigenlijk heel handig! Het is voor ons nog best lastig om een keuze te maken met zoveel lekkers op de menukaart. We kunnen onder andere kiezen uit warme Bourgondische ham, Rollade van het polderhoen, vitello tonato of een groentenquiche met pesto en salade. Onze keuze valt op de wrap met gerookte zalm, mescunsalade, roomkaas, rode paprika, radijs & mosterdvinaigrette en Roerei(scharrel) met truffel en ruccola op vloerbrood.

De chef-kok serveert je lunch

Je hebt hier persoonlijk contact met de chef-koks. Ze nemen je bestelling op, maken je gerecht en serveren het ook nog eens. Erg leuk dat persoonlijk contact!
Het scharrel roerei smaakt lekker licht en luchtig. De truffel is overheerlijk in het gerecht en overheerst niet. De wrap met gerookte zalm is heerlijk zacht en vol van smaak en smelt een beetje in je mond. Echt smullen!

We kunnen ronduit zeggen dat we heerlijk hebben geluncht in een gezellige brasserie, waar je fijn wordt geholpen. Wanneer we vertrekken zijn de meeste tafeltjes alweer van gasten gewisseld. Wij zijn er van overtuigd als deze brasserie groter is het ook nog net zo vol zou zitten.

 

Top