Waar hebben we geluncht?: Brasserie Faassen Wat waren we kwijt: € 24,00 Wat dronken we: Cola light & Spa rood Wat aten we: Hamburger op brioche met huisgemaakte friet en een open sandwich op vloerbrood met Auberginekaviaar, gegrilde courgette en paprika siroop.

In één van de overgebleven panden op het slachthuisterrein in Leiden Noord is recentelijk Brasserie Faassen geopend. Aan de rand van de wijk Nieuw Leiden, in een parkje aan de Maresingel, is de brasserie gevestigd. Het restaurant is geïnspireerd op de sobere ingetogen manier van werken van de Leidse kunstenaar Casper Faassen. Bij binnenkomst zien wij dat de brasserie een weerspiegeling is van het oude en het nieuwe. Het voelt als een warme vertrouwde plek waar je met een goede cognac en een sigaar aan de bar wil kletsen met mensen die je inspireren.

Huisgemaakt, en dat proef je
Een Frans geïnspireerde keuken, met salades s’Angeau en Niçoise, een steak Tartare en Truffe pommee de terre soupe, open sandwiches, de omelet en hamburger. Opvallend, er staat geen zout en peper op tafel en wanneer we vragen waarom niet, vertelt de serveerster resoluut: “Omdat onze koks op smaak koken, u heeft geen peper en zout nodig.” Na deze uitleg kiezen we de hamburger op brioche met huisgemaakte friet en een open sandwich op vloerbrood met Auberginekaviaar, gegrilde courgette en paprika siroop.

De hamburger overtreft onze verwachtingen en is dan ook niet zomaar een hamburger. Met een eitje, gebakken uitjes en paprika is dit een hamburger om niet te vergeten. De huisgemaakte friet met een huisgemaakte mayonaise zijn ook erg lekker.

We zijn erg benieuwd naar de auberginekaviaar. Dit wordt de eerst keer dat we het eten en hebben geen idee wat we kunnen verwachten. Het is vol van smaak en het blijft “hangen” in je mond. De nasmaak die de kaviaar meebrengt is heerlijk. Je bent je direct bewust dat je iets smaakvols aan het eten bent en wil graag een volgende hap. Wat een aanrader dit gerecht! De porties zijn goed afgestemd op de lunch. De auberginekaviaar wordt bijvoorbeeld met één snee vloerbrood geserveerd en dat is meer dan voldoende. Na onze lunch kunnen we alleen maar zeggen dat de serveerster helemaal gelijk heeft. De gerechten zijn inderdaad heerlijk op smaak en daar is geen zout en peper bij nodig.

Je komt hier om van je lunch te genieten
Wat opvalt is dat bij binnenkomst onze jas wordt aangenomen, onze drankjes ingeschonken worden aan tafel en er een mooie linnen servet met het logo van de brasserie ligt. Het is net dat extra waar we van houden. Hierdoor geniet je onbewust extra van je lunch en krijg je het gevoel dat je niet een passant bent voor een snelle hap, maar dat je hier komt om van je lunch te genieten. We kijken nu al uit naar de zomer om ook een keer op het terras te kunnen lunchen.

Top