Maandag Lunchdag VIII

LeidsLekkers 20 januari 2014

Waar hebben we geluncht?: Restaurant BurgerZaken Wat waren we kwijt: € 22,35 Wat dronken we: thee & cola light Wat aten we: bruschetta met geroosterde aubergine, saffraanyoghurt, basilicum en granaatappelpitten en het speltbrood met oosters gemarineerd rundvlees, wasabimayonaise en komkommerwakamé

We bevinden ons in de Breestraat 123, recht tegenover het stadhuis. Het pand heeft een lange geschiedenis. Wat gebouwd was als een woonhuis in 1393 heeft door de jaren heen vele functies gehad. Zo was het eerder het pand van de Leidsche Courant, ijssalon Aurora en herberg De Eenhoorn. Sinds 1997 huist Restaurant BurgerZaken zich in dit pand dat een prachtig Jugendstilplafond, mooie muurschilderingen en een middeleeuwse kelder bevat.

Het water loopt ons in de mond
O
p de kaart staan lunchbroodjes die allemaal net even anders zijn. Waar kan je nou speltbrood eten met pittige garnalenrémoulade en venkelsalade met hüttenkäse en granaatappel? Zo zijn er nog veel meer van dit soort heerlijke combinaties. Wij kiezen de bruschetta met geroosterde aubergine, saffraanyoghurt, basilicum en granaatappelpitten en het speltbrood met oosters gemarineerd rundvlees, wasabimayonaise en komkommerwakamé. Het water loopt ons letterlijk al in de mond. En als de broodjes, die je eigenlijk geen –tjes mag noemen, verschijnen worden onze verwachtingen waar gemaakt. De broodjes zien er goed, vers en verzorgt uit en zo smaken ze ook. Er is niets anders over te zeggen dan dat ze daadwerkelijk heel erg lekker zijn.

Vriendelijke bediening en persoonlijk contact
De bediening is vriendelijk en netjes. Bij vertrek vraagt de eigenaar, Mark van Praag, hoe onze ervaring was. Hier houden we van! Persoonlijk contact en aandacht voor je gasten. Dit zie je bij Restaurant Burgerzaken in alles terugkomen; in de gekozen ingrediënten, in de presentatie en in het contact.

Een fijne zaak om écht een lekker bijzonder broodje te eten.

Top