Maandag Lunchdag VII

LeidsLekkers 13 januari 2014

Waar hebben we geluncht?: De Boterham Wat waren we kwijt: € 23,80 Wat dronken we: Spa Rood & Ice tea Wat aten we: Broodje (Maisbrood) Carpaccio Truffel & Club Sandwich

Tijdens onze zoektocht vandaag naar een nieuwe lunchtent valt ons oog op een nieuw lunchzaakje op de Botermarkt 3; De Boterham. We hebben vernomen dat de eigenaar Patrick van Es de ‘Koning is van de clubsandwich’. Daar zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar.

De Koning
De smalle zaak is strak ingericht, met vanaf het terras een prachtig uitzicht op de Korenbrug. De lunchkaart is beperkt met zes soorten sandwiches. Hieraan zie je dat Van Es zich inderdaad beperkt wat we horen waar hij goed in is. Daarom nemen we natuurlijk dé Clubsandwich en een Mais sandwich Rundercarpaccio.  De Rundercarpaccio wordt geserveerd op heerlijk vers maisbrood met daarbij een truffelmayonaise. In de Clubsandwich valt vooral de krokante spek op, die is heerlijk krokant, zoals het hoort. En ja, de Clubsandwich is ‘Koning’, wat een genot. Beide broodjes zijn vers, zeer goed op smaak en de porties zijn perfect.

Extra aankleding
We kunnen oprecht zeggen dat je hier naartoe moet gaan voor een écht goede sandwich. Wat we jammer vinden dat de plek niet wat warmer voelt, een beetje extra aankleding heeft. Nu voelt het voor ons als een snelle lunch en weer door en dat gevoel klopt niet met de sandwiches die we gegeten hebben.

Ons oordeel:

Prijs/ Kwaliteit ****

Service  ***

Ambiance **

Algemeen *** 

Top