Maandag Lunchdag VI

LeidsLekkers 6 januari 2014

Waar hebben we geluncht?: Banketbakkerij/ Lunchroom Snijers Wat waren we kwijt: € 16,65 Wat dronken we: Spa blauw & Ice tea Wat aten we: Italiaanse bol beenham & Waldkorn mozzarella

Vandaag wanen we ons in één van de, al dan niet de oudste lunchroom van Leiden; Banketbakkerij/ Lunchroom Snijers. Geopend in 1829, toen nog geen lunchroom, waar boeren en bezoekers van de markt een kopje thee of koffie kwamen drinken. De geschiedenis van de bakkerij gaat zelfs terug tot 1771. In Banketbakkerij/ Lunchroom Snijers op de Botermarkt 15 hebben dus onze over-overgrootouders zelf nog een kopje koffie gedronken. Een lunchroom waar jongeren misschien niet zo snel naar binnen lopen, maar het tóch zouden moeten doen. Al is het alleen al om de sfeer te proeven in dit oude familiebedrijf. De heerlijke zoete geuren komen ons tegemoet terwijl wij een tafeltje uitkiezen.

Knapperig en vers.
Van de kaart kiezen we de Italiaanse bol warme beenham en de Waldkorn Mozzarella. Ondertussen lezen we de geschiedenis van het bedrijf op de kaart. Leuk om te lezen, want als je hoort dat het al zo lang bestaat, vraag je je toch af hoe het nou precies zit. De broodjes worden gebracht en zien er lekker uit. De Italiaans bol is goed knapperig en vers, helaas is de warme beenham een beetje flauw, er mist een smaak. De Waldkorn met groene pesto en mozerella uit de oven had ietsjes langer in de oven mogen staan, de kaas is net niet warm genoeg en dat is jammer, want het broodje smaakt verder goed.

Klantvriendelijk en gezellig.
We worden bediend door een vrolijke dame die erg klantvriendelijk is. Ze heeft duidelijk plezier in haar vak en dat zie je aan haar glimlach op haar gezicht. Ze weet nog wie welk drankje en broodje had besteld en dat is altijd prettig om te ervaren. Snijers, een leuke lunchroom om een keer geweest te zijn met een familie geschiedenis die intrigerend is.

Ons oordeel:
Prijs/ Kwaliteit ***
Service  ****
Ambiance ***
Algemeen ***

Top