Waar hebben we geluncht?: Van Engelen Wat waren we kwijt: € 23,30 Wat dronken we: Coca Cola light en Verse Sinasappelsap Wat aten we: Klupburger en Vloer Geit

We gaan zitten aan een tafeltje aan het raam met uitzicht over de Nieuwe Rijn. Het is leuk zitten op de eerste verdieping bij Van Engelen. We bevinden ons nu in de langst bestaande espressobar van Leiden, die zit er al sinds 1970. Een centrale locatie om te ontbijten, lunchen en borrelen.

Engeltjes in je mond
Een overzichtelijke kaart met een mogelijkheid voor een “kleine” versie van diverse gerechten. Het vloerbrood met zachte geitenkaas en mangochutney uit de oven lijkt ons wel wat samen met de klupburger.  We worden niet teleurgesteld. De Vloer Geit proeft als Engeltjes in je mond, heerlijk zacht, romig met een klein scherp randje eraan op een dikke plak zelf gesneden vloerbrood. Wellicht mag er van alles net iets minder op het brood, maar lekker dat het is! De klupburger is een Italiaanse bol met 100% rundvlees, bacon, chedder, augurk, tomaat, groene mosterd mayo geserveerd met zoute chips. De bol is vers en lekker, met een goed gebakken burger die nog een klein beetje licht roze is van binnen. De bacon in het midden geeft een verrassend effect. Een harde knapperige korst van de bol, dan een zachte burger en weer een bite in het midden door de bacon.

De passie van de barman
Het was een lekkere lunch, op een plek met een prachtuitzicht. Vriendelijke bediening. En dat merk je ook weer gelijk dat “horeca” een écht vak is en dat hier bij ons bezoek geen studenten staan met een tijdelijk baantje.  Het zijn dan de subtiele dingen, die je moeilijk kan uitleggen, een gevoel dat je gegeven wordt als je binnenkomt en wordt benaderd door de gastheer (in dit geval).  Je voelt je op je gemak en voelt de passie die hij heeft voor zijn werk.

Ons oordeel:
Prijs/ Kwaliteit ***
Service  *****
Ambiance ***
Algemeen *** 

Top