Maandag Lunchdag III

LeidsLekkers 16 december 2013

Waar hebben we geluncht?: City Hall Wat waren we kwijt: € 26,05 Wat dronken we: Lipton Ice Tea Green en Thee Wat aten we: Zuppa Di Pomodori met olijven brood & Pizza Quattro Formaggi

Een hoge tafel in Italian Bar- Bistro City Hall op Stadhuiplein 3 is de plek waar we gaan zitten. De locatie van dit restaurant blijft bijzonder, wat een geschiedenis zit er in dit pand, je voelt het gewoon. Het contrast met het de renaissancestijl gevel uit 1594 en de op New York geïnspireerde hippe bistro is mooi.
 

Zoveel lekkers voor lunch
De kaart is voor ons een beetje lastig te lezen. Heel leuk die Italiaanse namen, maar wel even zoeken, wat is nou wat? Bij navraag krijgen we duidelijke uitleg. De gedachte komt direct bij ons op: “waren we maar voor diner gekomen, zoveel lekkers!” Omdat het lunch is kiezen we toch maar ieder één gerecht, de Zuppa Di Pomodori & Pizza Quattro Formaggi. Bij de soep zit geen brood, die kunnen we voor € 2,50 bijbestellen.
 

Échte Italiaanse soep
De soep ziet er goed uit, is héél heet en een grande porzione. Daarnaast smaakt hij ook als een zuppa di pomodori moet smaken en is hij gemaakt van San Marzano pomodori D.O.P. uit Zuid-Italië. Fantastisch toch?!  De Quatto Formaggi valt helaas een beetje tegen, er was iets met het deeg, gewoon een beetje taai. De kazen erop waren wel jummie, een Gorgonzola Piccante, Taleggio, buffelmozzarella en Pecorino Romano. Volgende keer diner, we hebben ons oog al laten vallen op de Tortellini con ricotta e spinaci e crema di porcini en de Bistecca alla griglia e crema di gorgonzola.

 

Ons oordeel:
Prijs/ Kwaliteit ***
Service  ***
Ambiance ****
Algemeen *** 

Top