Maandag Lunchdag II

LeidsLekkers 9 december 2013

Waar hebben we geluncht?: Roos. Wat waren we kwijt: € 19,10. Wat dronken we: verse munt thee & 2x groene thee & koffie. Wat aten we: Zalm Sandwich & B.L.T.A..

Vandaag Roos Taste & Smile op de Botermarkt 12. Onze eerste reactie, leuk! er zijn bankjes bijgekomen en nog een extra afscheiding tussen de keuken en de rest van de zaak. Het valt gelijk op! De al zo toegankelijke en lichte lunchroom is nog gezelliger geworden.

Een overzichtelijke kaart met simpel ogende lunchgerechten erop. Wij kiezen voor de B.L.T.A. of wel de Bacon Lettuce Tomato Avocado sandwich en een ½ Zalm Sandwich. Beide met dikke plakken bruin brood. De avocado in de B.L.T.A. doet het hem! Wat een heerlijke toevoeging in de traditionele BLT.  De avocado komt ook als guacamole als side dish met chips terug. We vragen om een ½ Zalm Sandwich en dat is gelukkig geen probleem. Met verse spinazie en bosui op een dikke plak bruin brood met pompoenzaad. Gewoon beide echt lekker. Je proeft dat er over de combinaties en gebruikte producten is nagedacht.

Een gewone B.L.T. of zalm sandwich proeft hier gewoon nét even lekkerder, je proeft “de liefde” die ze in het gerecht hebben gestopt. Roos maakt bijna alles zelf en voor het overige gebruiken ze alleen de beste lokale producten van ambachtelijke Leidse winkels. Dat spreekt ons aan! Lokaal genieten doe je vooral met lokale ingrediënten. Je moet misschien iets langer wachten dan andere lunchtentjes, maar het wachten is het meer dan waard. 


Ons oordeel:
Prijs/ Kwaliteit ****
Service  ***
Ambiance ****
Algemeen ****   

Top