Leidse Restaurantweek 2010

LeidsLekkers 8 november 2010

De Leidse Restaurantweek 2010 werd op 7 november geopend met een groots benefietdiner in Koetjes en Kalfjes. Ook in 2010 is de Leidse Restaurantweek gekoppeld aan een goed doel in Leiden. Dit jaar gaat de opbrengst naar jongerenhospice Xenia, dat zich in 2012 in het hart van Leiden wil vestigen.

Tijdens de avond kregen de gasten van etiquettedeskundige Jan Jaap van Weering een korte workshop tafelmanieren. De opgedane kennis konden de gasten gelijk in de praktijk brengen tijdens het veel-gangen-diner dat uit kleine gerechtjes bestond. Deze heerlijke hapjes werden aangeboden door aangeboden door NOROC, Koetjes en Kalfjes, Buddhas, de Poort, In den Doofpot, Kitch&, Fandango, Allemansgeest, De Vriend en De la Soul.

Tijdens het diner verzamelde Nico Dijkshoorn de ingrediënten voor zijn gedichten, die later op de avond werden geveild.

De veiling werd ingeleid door Else-Marie van den Eerenbeemt die een toelichting gaf op het goede doel van de avond: het jongerenhospice Xenia.

Vervolgens was het de beurt aan veilingmeesters Jochem Myjer en Aad van der Luit, die op ludieke wijze diverse veilingstukken onder de hamer brachten. Leiden liet zich weer van zijn beste kant zien door gul te bieden op de veilingstukken. Ook werd er veel geld ingezameld door de verkoop van loten voor de tombola.

Aan het eind van de avond kon de organisatie van de Leidse Restaurantweek een cheque van maar liefst 23.000,- euro overhandigen aan jongerenhospice Xenia.

Kortom, de Leidse Restaurantweek 2010 is ook dit jaar weer bruisend gestart!

Top