Leids gezonds & Lekkers - Deel I

Marleen Hogendoorn 27 mei 2015

Uiteten gaan is een van mijn hobby’s. Handig voor werkafspraken, gezellig met vrienden en familie of romantisch met mijn geliefde. Ik ontdek graag nieuwe eetgelegenheden of kom terug bij toppers uit de regio. Veelvuldig eten buiten de deur is lekker, maar niet zo lekker voor je shape. Daarom kijk ik waar je in Leiden gezond uit eten kan gaan.

Op de Botermarkt is Roos één van mijn favoriete plekjes. Je hebt er lekkere koffie, thee, salades, broodjes en soepjes. Onlangs benoemde Linda Magazine het cafeetje tot een van de lekkerste ontbijtplekken van Nederland (lees hier het artikel). Zeker een aanrader dus. 

De super detoxer

Mijn oog viel afgelopen weekend op een gezond sapje: de super detoxer. Het is een groene smoothie met onder andere bleekselderij, munt, banaan en sinaasappel. Die groentesapjes zijn supergezond en heel erg hip. Weet je nog die reclame op TV vroeger waar werd gezegd dat je minimaal 2 ons groente en 2 stuks fruit moest eten per dag? Ik vond dat altijd erg moeilijk. Met een groene smoothie is dat easy-sleazy. Je neemt wat bladgroente, zoals spinazie, andijvie, avocado of boerenkool, samen met een banaantje of wat rood fruit en mixt dit in de blender met water of vers sap. Et voilà, de groene smoothie is klaar. Wees niet bang, vooral het fruit overheerst qua smaak en je kan het altijd wat zoeter maken met honing of agave-siroop. Lees hier meer over de voordelen van groene smoothies.

Toffe weckpot-beker

Ik ben blij dat Roos een groene smoothie op de kaart heeft staan, want ik heb het verder nog niet in Leiden gezien. Deze variant met bleekselderij en munt is heerlijk fris en wordt geserveerd in een toffe weckpot-beker (hipsters noemen het een mason jar). Hij kostte €4,25.

 

Over Marleen Hogendoorn

Marleen Hogendoorn is freelance journaliste met een hart voor Leiden. Op haar website LeidenShopping.com schrijft ze over al het shopnieuws van de stad.

Email: marleen.hogendoorn@gmail.com
Twitter: @MarlayneH
Website: www.LeidenShopping.com

Top