Leiden maakt kennis met The Bishop

LeidsLekkers 30 november 2015

Twee weken terug ontvingen wij de uitnodiging voor een pre-tasting van het nieuwe restaurant The Bishop. Uiteraard gaven wij hieraan gehoor en donderdagavond was het zo ver. We gingen te voet vanuit ons kantoor aan het Gangetje richting de Middelweg. Wat direct al opviel was het strakke bord aan de gevel met het logo.

Schitterend pand

We gingen naar binnen, hingen onze jas op in de hal en openden de deur. Wow, wat een overweldigende entree. Dit hebben we niet vaak gezien, wat een schitterende tent! Het pand is opgebouwd uit twee verdiepingen en heeft een heel open karakter waardoor je van de begane grond zicht hebt op het hoge plafond.

Open keuken en authentieke details

Onder het genot van een glaasje bubbels keken we nog eens goed om ons heen. Aan de rechterkant bevindt zich de open keuken waardoor er direct interactie is met de koks. De authentieke details van het pand zijn goed bewaard gebleven. Een schitterende stenen gevel, houten balken en mooie vloerdetails. En The Bishop komt overal terug, maar dat moeten jullie zelf maar ontdekken.

Twee verdiepingen

We werden door het vriendelijke personeel naar onze tafel op de bovenverdieping gebracht. Een leuke spot aan het raam. Ook zijn er verschillende ronde nisjes waar je gezellig met een groep aan een ronde tafel kunt dineren.

Vlees en vis

We begonnen met een schaal oesters met een bijpassende wijn. Vervolgens maakten we een wandeling door de kaart waarbij het ons aan niets ontbrak. De kaart biedt volop mogelijkheden voor de vlees- en visliefhebber. Vooral de entrecote viel goed in de smaak!

Wat ons betreft is the bishop een echte aanwinst voor de Leidse binnenstad. Wij gaan er zeker snel weer eten!  

Bekijk The Bishop

Top