Leiden maakt kennis met de nieuwe hotspot Lot!

LeidsLekkers 25 juni 2015

Leiden is weer een nieuwe hotspot rijker: “Lot en de Walvis”. In het monumentale pand van de voormalige Stoombootmaatschappij De Volharding aan de Haven opende het restaurant afgelopen maandag haar deuren.

LeidsLekkers was hier uiteraard bij! Aan het einde van de middag kwam de zon door en zochten wij een mooi plekje uit op het terras. Wat direct opviel is de omvang en de leuke inrichting van het terras. Hier ploffen we zeker nog eens neer deze zomer voor een lekker drankje met schitterend uitzicht over de haven. Aan de bootliefhebbers is ook gedacht, er is een grote aanlegsteiger waar de boot kan worden aangelegd.

Verschillende ruimtes

De zomer in Nederland is zeer wisselvallig, en dus werden we getrakteerd op een zomerse regenbui. Dit gaf aanleiding om Lot en de Walvis van binnen te bewonderen. Het U-vormige gebouw is stijlvol en strak ingericht en kent verschillende ruimtes: de “keuken”, “hal”, “huiskamer” en “eetkamer”, met ieder een uniek karakter.

Gastvrouw Lot

Lot is een echte gastvrouw, en laat de gasten zich thuis voelen. Zo zijn er drie watertanks met ieder een eigen smaak waarvan de gasten kosteloos gebruik kunnen maken. USB-connectoren en stopcontacten voor de op locatie werkende gasten maken het plaatje compleet.

Wij vinden Lot en de Walvis een echte verrijking van culinair Leiden. Neem snel een kijkje in de haven! 

Top