Hotspot - In den Doofpot

Deedylicious 21 mei 2015

Wil je uit eten, maar dit keer eens niet die bistro op de hoek aandoen? Je eens laten verrassen met prachtige wijnen en bijzondere gerechten die, naast dat ze fantastisch smaken, er ook nog eens prachtig uitzien? Dan moet je naar Leiden en wel naar In Den Doofpot. Ik ging er samen met Vriendlief eten en we lieten ons onderdompelen in ‘foodheaven.’ Smul je met me mee?

Smakelijke start

Als eerste kregen we een overheerlijk aperitief waar een klein beetje Aperol doorheen was gemixt. Een lekkere start van de avond.

De tafel werd daarbij vol gezet met een plateau stenen waarop twee amuses lagen en glaasjes vol sesam, waarin twee schattige hoorntjes waren gestoken. 

Het kroepoekje was van kreeft gemaakt en het koekje van de tweede amuse smaakte naar een vierkant bacon-chipje. En in dat schattige hoorntje zat steak tartare.

Diep in de zee 

Ergens tussendoor kregen we nog een oester, die met stikstof was behandeld en dus krokant was.

Bij het serveren kwam de rokende stikstof nog uit de schelpen en dat zag er supergaaf uit!

Hemelse Wagyu

Na deze prachtige hapjes konden we dan eindelijk aan het voorgerecht beginnen. Mijn tafelgenoot genoot van de 'Sushi' van rode mul met groene curry en bulgur. Ik kreeg het zeer dun gesneden, lichtgerookte Wagyurund met groene asperges en tarwegras. Jemig wat was dit lekker! Het vlees smolt zowat op mijn tong.

Opvolgend kregen we een filet van Skrei met texturen van quinoa, wortel en - de goddelijke - jus van gevogelte. Ik weet dat het niet kan; je bord aflikken in een restaurant. Dus ik heb stiekem mijn vinger door dat restje jus gehaald, zodat het niet terug naar de keuken ging.

Verrassingsgang

Op dit punt dachten we aan het dessert te gaan. Maar nee; er kwam nóg een fantastische gang en wel met een trio van lam, geserveerd met linzen en homemade jus. De lamsbout was het lekkerst van alle drie. Superzacht en met die fantastische jus, de topper van deze gang!

Het dessert paste er nog nét in, maar wat was dát lekker. Een combinatie van yuzu, vanille en Japanse roos. Geen zoetekauw? Je kunt je hart ophalen met de bijzondere kazen van de kaaswagen. 

De laatste ronde

Het bijzondere sloten we af met een kopje thee en koffie. En hierbij krijg je een zelfgemaakte snicker, bonbons en een mini-crême brûlée. Pfff, nu moest de broek op de 'vreethaak' want anders knapte hij open, haha!

Wanneer je in je jas wordt geholpen, krijg je ook nog wat lekkers mee voor onderweg; zelfgemaakt pepermunt. In de bus naar huis hebben we nog heerlijk hiervan gesnoept.

 

Over DeedyLicious

Naast grafisch vormgever en part-time DJ is Wendy Pronk een food-liefhebber. Daarom schrijft ze op haar blog DeedyLicious.nl over muziek, eten en design. Ze gaat vaak met haar camera op stap en bezoekt voor jullie allerlei leuke Leidse evenementen en eetgelegenheden. En ze probeert allerlei nieuwe en lekkere producten uit. 

Website: www.deedylicious.nl

Email: info@deedylicious.nl

Twitter: @deedy_licious

Instagram: @deedy_licious

Top