Hemels eten bij Het Haagsche Schouw

Max & Juuls 7 oktober 2015

Het weekend is te kort en doordeweeks duurt te lang. Maar er is altijd een manier om de week een stuk plezieriger te maken. Niets is beter dan jezelf eens lekker te trakteren op een uitgebreide maaltijd na een lange werkdag, nietwaar? Niet zelf te hoeven koken maar gewoon neerploffen, glaasje wijn erbij en laat je maar verrassen. Dat is iets om naar uit te kijken. Zo zijn wij ook beland bij restaurant Het Haagsche Schouw.

Heerlijk bij Het Haagsche Schouw

We hebben honger, trek, gewoon ZIN om te eten.. en lekker ook! Kan dat dan bij Het Haagsche Schouw? Jazeker, en hoe! Het Haagsche Schouw is het restaurant in het Van der Valk Hotel Leiden. Het ziet er mooi uit, sfeervol en modern, pal naast het water met uitzicht over de Oude Rijn. Ook hebben ze een groot buitenterras. Dat maakt het bij goed weer erg verleidelijk om even neer te ploffen en de laatste zonnestralen mee te pakken. Zelf zaten wij binnen, want in oktober koelt het 's avonds al behoorlijk af. No problemo: we kregen een mooi tafeltje toegewezen bij het raam met, wat ons opviel, ontzettend comfortabele stoelen.

Keuzes, keuzes, keuzes 

We sloegen de menukaart open en stonden voor een moeilijke keuze. Er staan zo veel lekkere gerechten op de kaart! Wat nou als je alles zo lekker vindt dat je geen keuze kan maken? Dilemma, dilemma... Wellicht kan je dan van elkaar proeven, echt een vrouwending. Maar goed, we zijn eruit gekomen: 

Vooraf: De welbekende carpaccio en geitenkaas uit de oven.   

Hoofd: Biefstuk van de grill (medium rare graag, want dan is ie het best!) en gebakken slibtong.

Dessert: Crème brûlée en de Coupe Haagsche Schouw (Butterscotch, stroopwafel en stracciatella ijs: YUM!).

En heeft het gesmaakt? 

Kijk maar naar de foto’s. Do we need to say more? Jahaaa! Want er is nog meer. De kaart biedt voldoende keuze en zo is er voor iedereen wat wils. Daarbij serveren ze frietjes, aardappeltjes en groenten.. Geef maar door! En dan is er ook nog het saladebuffet. Fijn dat hier aan gedacht wordt. Vers, fris en goed gevuld. En natuurlijk niet te vergeten: de wijnkaart! Ruime keuze uit witte en rode wijnen waarbij de hele wereld is vertegenwoordigd: onder andere Frankrijk, Italië en Spanje, maar ook Australië, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Wij gingen voor een volle, fruitige Chardonnay uit Californië. Wat wijn betreft is de wijnkaart lezen een eitje voor ons. We weten wat we lekker vinden. Als je niet zo goed weet wat je lekker vindt, vraag dan de sommelier om uitleg en of je ook iets kan proeven. Niet geschoten is altijd mis!

Al met al zeer geslaagd. Zorg wel dat je met een lege maag komt want je zal goed gevuld naar huis gaan!

Bekijk Het Haagsche Schouw

Top