Groots genieten van kleine gerechten

Max & Juuls 4 april 2016

“Like onze pagina, deel dit bericht en maak kans op een paasmenu voor twee!”, je ziet zulke acties dagelijks voorbij komen. Meestal sla ik (Max) over, want het komt zo vaak voorbij.. Maar deze keer dacht ik laat ik eens mee doen! Het paasweekend had ik toch niet al te veel te doen en een paasmenu bij Waterfront leek mij erg lekker. En jawel, ik was de gelukkige winnares! De volgende dag ging ik, ditmaal eens zonder Juuls, samen met mijn hongerige vriend, smullen van een heerlijke paasbrunch bij Waterfront Vlietland.

Het Paasmenu

Ik begon met een kleine amuse van zalmtartaar en kwartelei (precies zo lekker zacht gekookt, goddelijk! Jammer dat een kwartel zulke kleine eitjes geeft..). Daarna hadden wij beide de keuze uit twee Sam-Sam gerechten van de menukaart, te vergelijken met voorgerecht porties. Dat maakt het nog best lastig, want er is veel keuze! De klassiekers als carpaccio en vitello tonato maar ook verschillende soorten vis en vlees gerechten zijn aanwezig. Ik begon als eerst met de gamba’s  (Gepelt! Altijd fijn als je dat geklieder zelf niet hoeft te doen) met chorizo in tomaat-knoflook saus. Gevolgd door een boterzachte kalfssukade met buikspek. Deze laatste is zeker iets om voor terug te komen. Ook de carpaccio en de gebraden runderbavette met TRUFFELjus van mijn tafelpartner zagen er zeer smakelijk uit. En dan zit je daarna voor een lunch al goed vol, maar natuurlijk was er bij het Paasmenu ook nog een dessert inbegrepen: een taartje van witte chocolade-aardbeien mousse met vanille ijs en een creme van Grand Marnier. Nomnomnom.. dat werd uitbuiken op de bank de rest van de paaszondag.


En wat nog meer..

Bij Waterfront heb je nog veel meer keuzes op de menukaart dan alleen de Sam-Sam gerechten. Zo heb je salades en verschillende sandwiches voor de lunch, en heb je bij het diner ook de keuze uit grote/normale gerechten als spareribs, entrecote en sliptong. Al vind ik dat de Sam-Sam gerechten je toch wel uitnodigen om geproefd te worden..
En natuurlijk voordat ik het vergeet, de wijn! De wijn is hier ook goed te doen. Genoeg keuzes, altijd fijn! Een aanrader vind ik zeker de Rosé uit de Provence, een allemansvriend! Onthoud die als je op het zonnige terras zit van Waterfront.

Aan de waterkant

Het Paasweekend was niet zo zonnig en er stond een harde wind. Ondanks het nogal saaie weer kun je binnen erg fijn zitten. Met een plekje aan het raam kun je genieten van alles wat er buiten gaande is of je kunt even relaxen op de sofa. Zelf heb ik er alle vertrouwen in dat het terras snel weer goed gevuld zal zijn zodra de zon zich laat zien. Daarvoor is Waterfront voor zowel hapje als drankje een ideale plek. Ik kom dan ook graag snel weer terug om alle andere Sam-Sam gerechtjes (en wijnen) te proeven. En dan hopelijk op het zonnige terras met een goed glas wijn in de hand! Oja, en dan mag jij ook weer mee Juuls..

Top