Good food, great books.

LeidsLekkers 4 oktober 2013

Koken, eten, ervaren en kijken. Deze boeken vormen samen een perfecte selectie voor iedereen die van eten houdt, graag kookt en thuis wil ervaren hoe chefs denken. Hoe ze koken, wat ze koken en waar ze eten. BABOOKA bookstore adviseert 3 prachtige boeken in 3 verschillende prijsklassen.

Where Chefs Eat – Joe Warwick

Wat Lonely Planet is voor reislustige backpackers, is Where Chefs Eat voor de liefhebber van restaurants en gidsen. Dit is niet zomaar een restaurantgids. Het boek bevat meer dan 2000 favoriete restaurants van de beste koks ter wereld. Zij zochten ze voor je uit. Van een steengoeie pizzeria in Zeeland tot een sterrenrestaurant in Azie. De gids bevat restaurants over de hele wereld. Het boek is daarbij uitgevoerd op buitengewoon creatieve wijze. Het heeft iets weg van een telefoongids met detailkaarten. De verschillende lettertypen maken het een genot om te bladeren door alle locaties en de beschrijvingen. De keuze van het papier en de opmaak maken dat deze hardcover voor nog geen 20 euro in je kast staat.

€ 19,99 | bestel nu

 

A Work in Progress – René Redzepi

In november pas verkrijgbaar maar nu al besteld. Een letterlijk kijkje in de keuken van het populaire restaurant Noma en het extreem creatieve team van koks dat daar werkt. Het boek beschrijft het eten, het koken en thema’s als creativiteit, ambitie en samenwerking.

Daar voegen we dan nog 100 nieuwe recepten aan toe van een van ‘s werelds beste restaurants met bijpassend hoogwaardig fotomateriaal. Kortom, een cocktail waar je nog lang van zult genieten.

Verkrijgbaar bij BABOOKA, vanaf november 2013.

€ 49,95 | bestel nu

 

PUURST – Jonnie en Thérèse Boer

PUURST is het laatste boek van de trilogie zoals het ondernemende echtpaar (dat achter De Librije zit) het voor zich zag. Na PUUR en PUURDER ligt ook PUURST in de schappen. PUURST gaat over smaak en (r)evolutie. In tekst en beeld wil Jonnie laten zien hoe rijk Nederland is op culinair gebied. PUURST gaat over de Nederlandse smaak en ingrediënten, over hemzelf en Thérèse, over hun leveranciers en veel meer. Aan de hand van zijn recepten door de jaren heen bespreekt hij de ontwikkeling van zijn smaak. Dit 400 pagina’s tellende magnum opus – met meer dan 200 recepten – is een must-have voor thuiskoks en liefhebbers van goed en puur eten.

€ 75,00* | bestel nu

*Bij BABOOKA bookstore is nog 1 gesigneerd exemplaar beschikbaar voor 85,00.

 

Deze en nog meer luxe kookboeken en koffietafelboeken zijn verkrijgbaar bij BABOOKA bookstore, Gangetje 5, Leiden of in de webshop. 

Top