De soja latte test III

Marleen Hogendoorn 3 mei 2016

De koffietest gaat verder. Dit keer testen we de soja latte’s van Leiden. Waarom soja latte’s? Simpel. De uitdrukking ‘Melk is goed voor elk’ gaat al een tijdje niet meer op en daarom is soja een heel goed alternatief. Bloggers, foodies, healthfreaks en eigenlijk steeds meer mensen zijn fan van soja geworden. De ‘melk’ is licht verteerbaar, gezond en ook nog eens lekker. Voor de test gaat autodidact koffie-expert en –liefhebber Marleen Hogendoorn langs de koffietentjes van Leiden met één doel: de soja latte proberen.

Wat? Soja Latte 

Waar? De Boterham op de Botermarkt

Kost dat? €2,60

Hoe smaakt het? Zoals een soja latte hoort te smaken. De koffie is niet te sterk en zeker niet te slap, de soja is romig en stevig. De latte wordt geserveerd met een stukje huisgemaakte brownie en je mag er zelf suiker of – in mijn geval honing – bij gebruiken. Ik vind het mooi als dit godendrankje in een glas wordt geserveerd, want dan zie je de laagjes sojamelk-koffie met sojamelk- schuim zo goed. Bijna zonde om te roeren.

Hoe is de sfeer in het café? De Boterham aan de gezellige Botermarkt is doordeweeks een perfecte plek voor een rustig momentje voor jezelf. Of ongegeneerd mensen wil kijken die over de Botermarkt flaneren. Het is er niet heel druk (vreemd eigenlijk), de eigenaar maakt een gezellig praatje en je kunt er ook heerlijk lunchen (daarover zo meer). Met de zaterdagse markt weten meer mensen deze gezellige koffiebar/lunchroom te vinden. De Boterham is modern ingericht met oude platen aan de muur en de bar – de plek waar de coffee magic happens – pontificaal voorin. De soja latte smaakte heerlijk, helemaal bij mijn broccolisoep en de deels gestolen clubsandwich van mijn lunchpartner toen hij niet keek.

Eindoordeel: ****

 

Top