De soja latte test II

Marleen Hogendoorn 10 juli 2015

De koffietest gaat verder. Dit keer testen we de soja latte’s van Leiden. Waarom soja latte’s? Simpel. De uitdrukking ‘Melk is goed voor elk’ gaat al een tijdje niet meer op en daarom is soja een heel goed alternatief. Bloggers, foodies, healthfreaks en eigenlijk steeds meer mensen zijn fan van soja geworden. De ‘melk’ is licht verteerbaar, gezond en ook nog eens lekker. Voor de test gaat autodidact koffie-expert en –liefhebber Marleen Hogendoorn langs de koffietentjes van Leiden met één doel: de soja latte proberen.

Wat? Soja Latte 

Waar? Borgman&Borgman op de Nieuwe Rijn

Kost dat? Een knaak,  €2,50

Hoe smaakt het? Heerlijk. De soja is lekker romig en goed opgeklopt, er ligt een stevig schuim bovenop de koffie. De sojamelk is bij serveren nog aan het mengen met de koffie, dat zorgt voor mooie wolkjes in het glas. De koffie is precies goed, niet te slap en niet te sterk. Een scheutje honing maakt het perfect. Ik krijg er een lekkere cantuccini bij, maar helaas pikt mijn vriendje die af. Omdat ik zo zielig kijk, krijg ik van de vriendelijke Borgman senior een extra koekje. 


Hoe is de sfeer in het café? Borgman&Borgman is een van mijn favoriete koffietentjes. En niet alleen vanwege dat extra koekje. Vader en zoon Borgman zetten elk kopje koffie met heel veel liefde. Het is soms even wachten op je favoriete bakkie pleur, maar het is het waard. Echt! Naast veel verschillende soorten koffie, kan je er ook prima lunchen of ontbijten. In de zomer zit je fijn op het terras of op de terrasboot, bij minder mooi weer is het binnen net zo goed vertoeven. De zaak is hip ingericht met een fiets aan de muur. Er staat gratis water, gewoon kraanwater en water met komkommer, dat schijnt tegenwoordig namelijk wel eens geld te kosten - vreemd vind ik dat, maar dit terzijde. Voorin de zaak staat pontificaal een grote koffiebrander. Alle koffiebonen worden zelf gebrand op de Giesen W6. Bonen en andere koffiebenodigdheden kan je ook voor thuis kopen. Oja, mooie mensen kijken kan er tot slot heel goed. Er zitten vaak knappe kunstenaars in de ochtend een krantje te lezen bij Borgman&Borgman.

Eindoordeel? ****

Top