De soja latte test I

Marleen Hogendoorn 4 mei 2015

De koffietest gaat verder. Dit keer testen we de soja latte’s van Leiden. Waarom soja latte’s? Simpel. De uitdrukking ‘Melk is goed voor elk’ gaat al een tijdje niet meer op en daarom is soja een heel goed alternatief. Bloggers, foodies, healthfreaks en eigenlijk steeds meer mensen zijn fan van soja geworden. De ‘melk’ is licht verteerbaar, gezond en ook nog eens lekker. Voor de test gaat autodidact koffie-expert en –liefhebber Marleen Hogendoorn langs de koffietentjes van Leiden met één doel: de soja latte proberen.

Wat? 

Matcha Latte 

Waar? 

Bagels & Beans op de Maarsmansteeg

Kost dat? 

Slechts €2,95

Hoe smaakt het? 

Dit is geen standaard soja latte. Het matcha-poeder dat in de koffie zit is groene theepoeder uit Japan. Het zit boordevol aminozuren, vitaminen en mineralen en daarom wordt het de nieuwste superfood genoemd. Klinkt goed toch?  Je koffie krijgt er een groene kleur van, menig tafelgenoot (of erger: andere klanten) kijkt verbaasd op als het groene bakkie pleur in een groot glas op tafel wordt gezet. Maar schrik niet! De koffie is licht bitter van smaak, ik ben eraan gewend maar wat honing of stevia kan je gebruiken om het iets zoeter te maken. Ik vind het heerlijk, de koffie is romig, de smaak heel bijzonder en je bent ook nog gezond bezig. 

Hoe is de sfeer in het café? 

Op bepaalde tijden, zoals rond de lunch, vermijd ik liever Bagels & Beans. Het is er dan veel te druk, gehorig en niet relaxed. Buiten de spitsuur-tijden is B&B juist heel fijn. De eigenaren zijn een van de aardigste mensen die ik ken, vriendelijk, geïnteresseerd in hun klanten en met een hart voor de zaak. Dat zie je tegenwoordig niet zo vaak meer. Ook de meisjes en jongens in de bediening zijn aardig en doen hun best voor je. In de ochtend is het er rustig en staat er klassieke muziek op, voor mij een heerlijk moment om de dag te beginnen. Kijk uit voor het bakje koffieboontjes op de tafel, die zijn verslavend. 

Eindoordeel? 

****

 

Over Marleen Hogendoorn

Marleen Hogendoorn is freelance journaliste met een hart voor Leiden. Op haar website LeidenShopping.com schrijft ze over al het shopnieuws van de stad.

Email: marleen.hogendoorn@gmail.com
Twitter: @MarlayneH
Website: www.LeidenShopping.com

 

Top