Kevin Hendriks is chefkok bij Mangerie De Jonge Koekop. Naast het prachtige theater de ‘Leidse schouwburg’ in het centrum van historisch Leiden is Mangerie De Jonge Koekop gevestigd. U herkent het restaurant aan de monumentale koeienkop die aan de gevel hangt. U ziet historische elementen terugkomen in het restaurant en er heerst een huiselijke en rustige sfeer. Hier kunt u heerlijk genieten van de Frans/internationale keuken waar gerechten worden bereid met verse seizoens/streekproducten.

Lemon curd "de koekop" gemaakt van Bergamots

 

Lemon Curd

Lemon curd is een topping die je kan maken van verschillende vruchten, in dit recept dus van Bergamots. Deze topping kan je gebruiken op taart of op cake, wat heerlijk is. Maar je kan het bijvoorbeeld ook gebruiken in yoghurt. 

 

Ingrediënten

2 bergamots
75 gr boter
100 gr witte basterd suiker
2 losgeklopte eieren
2 eidooiers
vanille
puntje zout

 

Recept / Bereidingswijze

Rasp de schil van de Bergamot en pers het sap er uit. Zet een pan water op het vuur met een kleine pan er in (au-bain-marie) en smelt de boter hier in. Meng nu de suiker en de bergamotsap en sap er in. Klop de eieren er beetje bij beetje door, blijf kloppen. Als het water langzaam aan de kook komt zal je zien dat het mengsel indikt. Blijf kloppen tot het is ingedikt.
 

Top