Chef-kok Rian Callenbach van Brasserie Meelfabriek Zijlstroom werkt zoveel mogelijk met producten uit de streek. De gerookte zalm op de kaart van de brasserie te Leiderdorp wordt geheel conform het concept in huis gerookt en is dan ook een echte favoriet. Liefhebbers kunnen de huisgerookte zalm zelfs aan de bar van de brasserie kopen. Wilt u dat uw eindresultaat niets afwijkt van dat van chef Rian, fiets dan even langs de Zijldijk 28!

 

Duo van zalm met remoulade saus
 

(Voor)bereidingstijd

 1 uur
 

Ingrediënten Remouladesaus

-          3 st eidooier                                      
-          0,2 dl azijn                                       
-          4 dl olie                                           
-          7 gr mosterd                                     
-          1 druppel worchester           
-          5 gr dragon    
-          5 gr peterselie          
-          5 gr kervel     
-          20 gr augurk  
-          10 gr kappertjes       
-          5 gr gesnipperde ui  

 

Gereedschappen

-          Bekken   
-          Garde  
-          Koksmes       
-          Snijplank  

 

Recept

-          Doe de eidooier, azijn,

           zout en mosterd in een bekken

-          Roer de dooiers los met een garde

-          Voeg, langzaam druppelend, de olie toe. 

           Roer ondertussen voortdurend met een garde

-          Hak de kruiden, kappertjes en augurk fijn

-          Snipper de ui

-          Doe alle ingrediënten in een bekken en

           meng het met de mayonaise

-          Breng het geheel op smaak met

           worchester saus en zout/peper
 

 

Ingrediënten gemarineerde zalm                                                

-          200 gr rauwe zalm              
-          20 gr sjalot                           
-          10 gr bieslook/dille              
-          4 gr olijfolie                           
-          citroenrasp                                             
-          zout/peper                           

 

Gereedschappen

-          Snijplank (Blauw)
-          Koksmes
-          Bekken
-          Klein mesje
-          Gehaktmolen
-          Fijne rasp
-          Bekken
 

Recept

-          Snij de zalm van zijn vel af

-          Snij de zalm in lange dunne repen

-          Snij vervolgens hele fijne blokjes

-          Snipper de sjalot en snij de bieslook/dille fijn

-          Doe alles in een bekken en breng het  

           opsmaak met olijfolie,citroenrasp en zout/peper

-          Vul het stekertje met de gemarineerde zalm en stamp

           het aan met het stampertje

 

 

Serveer het zalmtartaartje met remouladesaus als duo met (huis)gerookte zalm.

Eet smakelijk!
 

Top