De Leidse Chef II

LeidsLekkers 24 juni 2014

Brasserie Park is gevestigd in een oude, pittoreske boerderij en is al jarenlang razend populair in Leiderdorp en ver daarbuiten. In het klassieke pand dat ook wel bekend staat als ‘De Houtkamp’ met eigentijdse inrichting is het dan ook altijd gezellig druk. De enthousiaste keuken- en bedieningsbrigade zorgen er telkens weer voor dat gasten met een glimlach op het gezicht het restaurant verlaten.

Chocolade/pecannotenbrownie met Amarettoroom, vanille-ijs en amarena-kersen

 

Voorbereidingstijd

20-25 minuten

 

Baktijd

25-30 minuten + 30 minuten wachten

 

Ingrediënten

350 gr   pure chocolade

250 gr   roomboter

250 gr   bruine basterdsuiker

50 gr     bloem

2 theel. bakpoeder

3 st.      eieren

50 gr     pecannoten (fijn gehakt)

snufje zout

 

Voor de ganache:

250gr   pure chocolade

250ml  slagroom

 

Voor Amarettoroom:

250ml  slagroom

flinke scheut Amaretto


Recept

Verwarm de oven voor op 165-170 ºC.
Smelt vervolgens de chocolade met de boter au bain-marie boven een pan kokend water en roer dit goed.
Daarna mix je de eieren met een mixer luchtig, voeg de basterdsuiker toe en mix tot het stevig en glanzig is.
Zeef de bloem, bakpoeder en het zout erboven en spatel dit er voorzichtig doorheen.
Meng de gesmolten chocolade er voorzichtig door.
Voeg als laatste de pecannoten toe.
Bekleed daarna een bakblik van 20 x 26 cm met bakpapier en schep het beslag erin.
Als je dat hebt gedaan, bak je de brownie ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
Test de gaarheid door met een satéprikker in de brownie te steken. Er moeten nog wat vochtige kruimels aan het stokje zitten.
Laat de brownie in de vorm afkoelen op een rek. Na 30 minuten de brownie omkeren op een rek.
 
Voor de ganache:
Smelt de room en chocolade au bain marie tot een glad geheel.
Giet de gesmolten chocolade over de brownie en laat het afkoelen eventueel in de koelkast.
 
Maak ondertussen de Amarettoroom door de slagroom op te kloppen tot yoghurtdikte. Meng een flinke scheut Amaretto er doorheen.
 

Snijd de brownie in mooie vierkante stukken. Maak met een lepel een veeg room op een bord en leg daarop twee stukken brownie. Serveer met een bol vanille-ijs en amarena-kersen.

 

Over de kok

Paul Schoneveld is sinds kort chef-kok van Brasserie Park. Geen nieuw gezicht bij de Brasserie Groep; de getalenteerde Paul heeft namelijk al bij Brasserie de Poort bewezen een kanjer in de keuken te zijn. Van zijn specialiteiten smelten de vrouwelijke gasten van de knusse brasserie in Leiderdorp. En mannen worden er stiekem ook erg blij van!                                                 

 

Over het restaurant

Brasserie Park is gevestigd in een oude, pittoreske boerderij en is al jarenlang razend populair in Leiderdorp en ver daarbuiten. In het klassieke pand dat ook wel bekend staat als ‘De Houtkamp’ met eigentijdse inrichting is het dan ook altijd gezellig druk. De enthousiaste keuken- en bedieningsbrigade zorgen er telkens weer voor dat gasten met een glimlach op het gezicht het restaurant verlaten.

Top