Culinaire experience in de Hofstad

LeidsLekkers 10 maart 2015

Voor deze blog maken we een uitstapje naar onze Hofstad. Via onze regionale omroep werden wij geattendeerd op een unieke culinaire experience, “dineren in een tram”. Een Tram? Zie ik u denken, ja een tram!

Sinds een aantal maanden rijdt er een tramrestaurant door Den Haag. Een oude tram is omgebouwd tot een uniek restaurant. Het menu is samengesteld door Pierre Wind. Kortom voldoende ingrediënten voor een verrassende avond.

En zo toog de crew van LeidsLekkers naar onze Hofstad. Een diner in een tram, wat kunnen we daar nu van verwachten was toch het gevoel dat iedereen had. Vanaf een uurtje of 18:00 werden we verwacht bij de speciale tramhalte bij de Grote Kerk. We werden zeer vriendelijk ontvangen en het was direct duidelijk dat het niet zomaar een tram is. Heerlijke zitbanken, zonder graffiti en kauwgom, mooi interieur en er is zelfs gedacht aan speciale tafels waardoor de glazen niet kunnen omvallen.

De tram ging rijden en we gingen richting Scheveningen. Na een paar lekkere amuses kwam vrij snel het voorgerecht door. En daarin zie je gelijk dat het menu is gemaakt door Pierre Wind. Een vishengeltje met een zakje kruiden om de soep op smaak te brengen, sushi van boerenkool, truffelrookworst en een heerlijk dessert. Het bierarrangement van lokale brouwerij Kompaan maakte de ultieme smaakbeleving compleet.

Wij hebben genoten van deze fantastische culinaire experience. Toch maar een tram door de Breestraat ;)? 

Kijk om te reserveren of voor meer informatie op: http://www.hoftrammm.nl/nl

Top