Bouillon, nieuw onder de healthy foods

Judith Booij - Kookerij Culinary College 11 maart 2015

IJskoud buiten? Nat geregend? Liefdesverdriet? Promotie gemist? Niet helemaal fit? Een goede kop soep biedt altijd troost. Soep is het meest gastvrije gerecht op aarde: een kom soep om je handen aan te warmen laat geen mens koud. Soep heeft een verwarmend en versterkend effect op ons lichaam. Want: het is ongelooflijk gezond.

Wist je dat?

Soep, goede soep, is altijd gemaakt op basis van vers getrokken bouillon. Bouillon laten trekken kost tijd. En dat hebben veel mensen tegenwoordig niet. En dat is jammer. Want een vers getrokken bouillon zit barstensvol voedingsstoffen en heeft ongelooflijk veel smaak. Deze bouillons bevatten eiwitten en de mineralen calcium, magnesium en kalium uit de botten en het kraakbeen waar de bouillon van wordt getrokken, in een vorm die gemakkelijk door het lichaam kan worden opgenomen. Naast de vele mineralen is bouillon ook rijk aan aminozuren die je immuunsysteem versterken. De gelatine uit de botten is goed voor je spijsvertering en het collageen geeft een boost aan haren en huid. Daarnaast bevat bouillon weinig calorieën.
 

Health benefits for business

Na raw foods en superfoods gaan we met healthy foods nu terug naar de basis. Amerika, altijd als eerste met food ontwikkelingen, biedt in het professionele bedrijfsleven Health benefits voor werknemers: het aanbieden van gezonder eten alsook sporten in het bedrijf. Zij doen dit om het ziekteverzuim onder werknemers terug te dringen. En om hun werknemers zich gezonder en daardoor gelukkiger te laten voelen. Met alle positieve gevolgen voor de werknemer, en werkgever, van dien!

 

Reacties? Andere mening? Twitter @boyobooy of judith@kookerij.com

Judith Booij is mede-eigenaar van kookschool de Kookerij Culinary College in Noordwijkerhout, een van de grootste kookstudio’s van Nederland. Als dochter van patissier en chocolatier Pieter Booij, oud- eigenaar van het internationale patisseriehuis Huize van Wely sinds 1922, is ze van kinds af aan opgegroeid met kritisch proeven, beoordelen en waarderen van smaken.

 

Top